مقصر اصلی مشکلات صنایع غذایی، تحریم یا سیاست گذاران؟

صنعت غذا یک گنج پنهان است که باید مورد توجه قرار گیرد. صنعت غذا در عمل ثابت کرده هم در اشتغال‌زایی، هم در صادرات و هم در تولید ارزش‌افزده‌، ظرفیت‌های بالایی دارد، از این روست که انتظار بخش خصوصی از دولت، حمایت از بخش تولید و رفع موانع آن به معنای واقعی است نه اجرای اقدامات پوپولیستی! صنعت غذا همواره با چالش های متعددی رو به رو بوده که مهم ترین چالش‌های این صنعت، تصمیم‌گیری‌های خلق‌الساعه از سوی سیاست‌گذار، تحریم‌ها، چالش‌های انتقال ارز و ممنوعیت صادرات توسط سیاست‌گذار جهت کنترل بازارهای داخلی است. بقای کشور در تولید است و این امر مهم مبنای تصمیم‌گیری مسئولان نیست که این قسمت بدِماجرا است. برای آگاهی از چالش های صنعت غذا با ابوالحسن خلیلی، دبیرکل اسبق کانون انجمن های صنایع غذایی ایران و مدیرعامل مجتمع کشت و صنعت ماهیدشت کرمانشاه، گفت و گویی انجام شد که ماحصل آن را می خوانیم:

تأمین امنیت غذایی با خودکفایی شدنی نیست

اصلاً بیراه نیست که گفته شود، امنیت غذایی یکی از پایه‌های اصلی امنیت ملی یک کشور است که امنیت در سایر حوزه‌ها نیز وابستگی زیادی به امنیت غذایی دارد، درباره تأمین امنیت غذایی و وضعیت آن در ایران با حسن فروزان فرد، عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی در بخش کشاورزی و رییس هیأت‌مدیره شرکت تولیدی صنایع غذایی کامبیز گفت وگویی انجام شد که در ادامه ماحصل این گفت وگو را می خوانید.

اجرای “طرح الگوی کشت” آخرین نسخه راه نجات کشاورزی است؟

محدودیت منابع آبی در سال های اخیر تهدیدی برای بخش کشاورزی به شمار می رود که کشاورزان برای ادامه کار و تولید چاره ای جز به کارگیری راهکارهای جدید ندارند.